Blogissa seurataan free-toimittajan elämää bullterrieri Ringmaster´s Own The Wampas Mask "Saga" seurassa.
Koirien lisäksi elämään mahtuu askartelua, valokuvausta, leffoja, kirjoja, moottoripyöriä ja paljon muuta...torstai 2. huhtikuuta 2015

Huovutettu myssy

Tuli tammikuussa käytyä jälleen yhdellä huvoutuskurssilla, kun tämä huovutus tuntuu olevan mun juttuni :) Tällä kertaa päätin tehdä myssyn, jossa on hieman pitempi hiippa, jonka vielä päätin tehdä hieman ryppyyn. Eli ei minkäänlaisia haasteita tällä kertaa :D

Aluksi leikkasin myssynmallin jätesäkistä, ja laitoin kutistumisvaaraa reilusti ympärille. Jätesäkin mallin mukaan leikkasin sitten muovista mallin, jonka ympärille ryhdyin huovuttamaan.Eli tuo valkoinen osa yllä on sitä muovia... jonkinlaista styroksin tapaista kuitenkin, sillä sille pystyi huovutusneulalla pistelemään. Alla on myssyn aluvillaksi tarkoitettua mustaa huvotusvillaa, josta irrottelin mallin ympärille sopivan määrän, saumavarat muistaen jälleen kerran. Reunat pistelin sitten kiinni tuohon malliin.


Sitten sama homma tietenkin mallin toisellekin puolelle.


Tässä vaiheessa kun molemmat puolet oli myssyn reunoista pistelty kiinni, niin pistin käteni vielä villan ja mallin väliin ja irrottelin pistot mallista, jottei tartte muovia jättää ikuisiksi ajoiksi myssyn sisälle :)
Sen jälkeen ryhdyin alusvillan päälle pistelemään neulalla kiinni myssyn pohjaväriä.


Kun pohjaväri oli haluamillani kohdilla molemmin puolin myssyä, naputtelin kiinni muut värit. Ihan kevyesti vain huovutusneulalla, jotta kuviot ja värit pysyvät paikalla aloittaessani vesihuovutuksen.


Kun kuviot on kiinnitetty, myssy aseteltiin kuplamuovin päälle. Myssyn päälle ripoteltiin lämmintä mäntysuopavettä, jotta villat kastuivat ja sitten myssy käärittiin rullalle kuplamuovin sisällä. Sen jälkeen alkoikin kovin työ eli rullan rullaaminen edestakaisin. Välillä rulla avataan ja myssy kääritään rullaan takaisin toisesta suunnasta. Lisäksi villaa saa välillä kastaa lisää sekä venytellä haluttuun muotoon.
Kun villat olivat tarpeeksi rullatessa huopunut, kokeilin myssyä, jotta näen onko pään ympärysmitta oikea. Tässä vaiheessa myös muovimallin saa jättää pois.


Sitten aloitettiin kuumassa ja kylmässä vedessä huovuttaminen. Ensin lämmintä, sitten puristellaan vedet pois, sen jälkeen kylmää vettä ja puristellaan vedet pois, taas lämmintä ja niin poispäin. Tätä jatketaan kunnes myssy on oikeassa muodossa ja koossa. Koska halusin tuon hipan olevan vielä rutussa, niin sitä piti rypistellä koko ajan muotoon.
Kun myssy on oikeassa koossa, sitä vielä heitellään kovaa pöytää tai lattiaa vastaan, jotta villa saa shokkihoitoa ja pitää muotonsa :)
Lopuksi vielä testataan onko ok ja jätetään kuivumaan.


Kurssin muut opiskelijat tekivät huopasaappaaita, tyynynpäällisia, huiveja ja mattoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti