Blogissa seurataan free-toimittajan elämää bullterrieri Ringmaster´s Own The Wampas Mask "Saga" seurassa.
Koirien lisäksi elämään mahtuu askartelua, valokuvausta, leffoja, kirjoja, moottoripyöriä ja paljon muuta...tiistai 5. marraskuuta 2013

Tonttupari ja rankka huovutusilta

Ujo pikkutonttu sai viikonloppuna uuden kaverin... hieman liikaa glögiä nauttineen pappatontun :)


Eilen illalla tuli sitten aherrettua käsityökoulussa huovutustyön kimpussa. En muista kuinkahan monta kertaa illan aikana mietin, että ensi kerralla teen sitten huomattavasti pienemmän työn :)
Ilta alkoi työn rullaamisella eli isolla rullalla huovutustyötä työstettiin rullaamalla edes takaisin, aukaisemalla työ ja lisäämällä hieman saippuavettä, ja sitten rullattiin taas. Kun sellaista isoa rullaa rullailee edestakaisin tunnin verran, niin se tuntuu niin alleissa kuin hartioissa ja selässäkin.

Kun työ oli rullauksessa tarpeeksi huopunut, niin siirryttiin vesialtaalle. Ensin työ rullattiin sideharsoon, jotta värit eivät sekoittuisi keskenään ja sitten kasteltiin altaassa tulikuumalla vedellä. Kastelun jälkeen työstä puristettiin vedet pois, kannettiin työ pöydälle ja venytettiin reunoja, jos työ oli ns kutistunut liikaa. Sen jälkeen aloitettiin taas rullaaminen. Hiki virtasi ja taas mietin, että miksi piti tehdä näin iso työ... :)

Kun olin rullannut taas tarpeeksi, työ avattiin ja varmistettiin, että kaikki oli oikeilla kohdillaan. Sitten taas altaalle. Ensin tulikuumalla vedellä kastelu, ja sitten vedet puristeltiin pois, jonka jälkeen työ kasteltiin kylmällä ja taas vedet puristeltiin pois. Tämä tehtiin kolme kertaa ja sitten siirryttiin taas pöydälle.

Seuraavaksi otettiin kaulin käteen ja sillä rullattiin työhön mahdollisesti vedessä syntyneet vekit suoriksi ja katsottiin, että reunat ovat ok. Kun lopputulos näytti hyvältä, lähdettiin vielä kertaalleen altaalle kastelemaan haalealla vedellä, joka puristettiin taas pois. Sitten vielä pöydälle kaulimella suoristamaan työtä, ja sitten työ sai jäädä valmiina kuivumaan.

Jostain syystä mulla ei ole eilisestä työprosessista kuvia (kun ei millään ehtinyt napata kameraa käteen kun oli niin kiire...) lainkaan, mutta kuvaa on sentään valmiista töistä kuivumassa.


Mun tekele on tuo pitempi ruskeapohjainen...

Seuraavalla kerralla saamme sitten työt kotiin, joten josko saisin sitten otettua kuvia myös muiden tekemistä upeista töistä. Oma työ on aivan ala-arvoinen kun muiden töitä katselee, mutta tulipahan nyt tehtyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti