Blogissa seurataan free-toimittajan elämää bullterrieri Ringmaster´s Own The Wampas Mask "Saga" seurassa.
Koirien lisäksi elämään mahtuu askartelua, valokuvausta, leffoja, kirjoja, moottoripyöriä ja paljon muuta...tiistai 29. huhtikuuta 2014

Risukranssi

On tässä tullut muutamalla kurssillakin käytyä. Ennen pääsiäistä kävin kauan haaveilemallani risukranssi-kurssilla. Olen aina halunnut osata tehdä risuista kranssia, mutta ei ole vain tullut ryhdyttyä hommaan. Kun kurssi aiheesta oli kerran tarjolla, niin pakko oli mennä mukaan. Ja kyllä kannatti!

Risukranssin teko on nimittäin mielettömän helppoa. Ensin tarvitaan muutama oksa paju ja pari kassillista koivunoksia, mieluiten riippakoivun oksia. Kranssi aloitetaan tietenkin tekemällä pohja. Sen voi tehdä joko pyörittämällä muutaman pajunoksan ympärille kolmannen oksan...


Tai jos tekee painavemman kranssin, niin pajunoksat pyöritetään valmiin metallikehikon ympärille...


Pitoa vahvistetaan pyörittämällä metallilankaa ympärille, jotta pohja varmaan pysyy kasassa.
Tämän jälkeen koivunoksista tehdään 3-5 oksan kokoisia ryhmiä. Toisissa voi olla pitempiä oksia, toisissa vain lyhyempiä tai sitten sekä lyhyitä että pitkiä oksia samassa rykelmässä.
Ryhmä kerrallaan ne asetetaan pohjarinkulan päälle ja pyöritetään metallilangalla kiinni pohjaan.


Seuraava rykelmä tulee aina hieman edellisen päälle. Jos oksien halutaan taipuvan oikealle, kranssia tehdään ns vasemmalle eli uusi oksarykelmä tulee aina edellisen vasemmalle puolelle.
Näin sitten jatketaan kunnes oksia on koko rinkulan ympäri. Lopuksi voi vielä tiettyihin kohtiin lisätä enemmän, jos tuntuu ettei kranssi ole tarpeeksi tuuhea.
Vielä ennen kuin metallilangan katkaisee kranssin taakse kannattaa pyöräyttää rinkula, josta kranssin saa roikkumaan seinään/oveen.


Omasta kranssista tuli suuri, suuruudenhullu kun olen, eli läpimitta on reilusti päälle metrin, mutta onneksi mulla on maalla tilaa ja seiniä, joihin sen kiinnittää :)


Kranssinhan ei tarvitse olla pyöreä, vaan samalla tekniikalla voi tehdä muunlaisiakin muotoja. Tällainen kukkakranssi on seuraavaksi tekovuorossa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti